Vragen? Bel ons 088 765 1900 | info@polvobv.nl 
Laden
Product(en) toevoegen...

4 simpele stappen die nodig zijn om kwaliteit te bewaren van vers metselwerk

dinsdag 4 december 2018
Image titleLeestijd is gemiddeld 1 minuut
4 december 2018


Het UA afdekprofiel van Ubbink voorkomt aantasting van verse metselwerk en een open spouw tijdens de bouw. Vocht en vuil hebben vaak vrij spel wanneer metselwerk niet goed genoeg is afgedekt. Het resultaat hiervan is ernstige kwaliteitsverlies van metselwerk en spouw

Het Ubbink UA afdekproef is een kunststof profiel om vers metselwerk tijdelijk af te dekken, waardoor de metselwerk niet gaan drijven, uitbloeien en uitlogen bij regenval.  Daarnaast kan het UA afdekproef ook dienen als temporaire raamdorpel. Wanneer cement wordt gemengd met water, geeft dit een reactie; hydrateren. Bij hydrateren komt calciumhydroxide (Ca(OH2) vrij. In de volksmond wordt dit simpelweg gebluste kalk genoemd. 

Het ontstaan van witte uitslag

Bij het ontstaan van gebluste kalk moet vervolgens, die calcium-hydroxide zich verbinden met kooldioxide(Co2) uit de lucht, om zo in de "lijmverbinding" calciumcarbonaat (CaCo3) te vormen. Wanneer de poriën van het versemetselwerk verzadigd zijn met water, kan de kooldioxideuit de buitenlucht niet binnendringen. Vervolgensverhardt de mortel wel, maar de calciumhydroxide blijftvrij ‘zweven’ en kan dus migreren naar het oppervlak vande gevel. Daar kan het zich mengen met kooldioxide diein de buitenlucht volop aanwezig is. Voorkom dus, zekerde eerste 48 uur, dat regenwater de gevel binnendringtvia nog niet afgewerkt metselwerk. Het Ubbink afdekprofiel met profielklem voor vers metselwerk is hier deperfecte oplossing om deze schade te voorkomen.

Montage

Ubbink  heeft een brochure geleverd waarin alle stappen van het monteren van de afdekprofiel staan uitgewerkt. De stappen zijn:
1. Maak de rij met vers metselwerk helemaal af
2. Schuif de UA afdekprofielklem op het UA afdekprofiel
3. Schuif de overige klemmen op het UA afdekprofiel. Iedere overlap van het UA afdekproef behoeft één klem. Daarnaast zijn er nog twee klemmen per profiel nodig.
4. Leg het geheel van profiel en klemmen op het verse metselwerk en bevestig de klemmen, in een golfbeweging één voor één op het metselwerk.

Het verse metselwerk is nu beschermd. Onderstaand zijn de stappen gevisualiseerd. Image title

Meer over het UA afdekprofiel..

Het UA afdekprofiel is te verkrijgen in een zwarte uitvoering met een lengte van 1400 mm. In combinatie met de nieuwe optioneel verkrijgbare afdekprofielklem kan het profiel op een effectieve, gemakkelijke maar veilige manieren worden bevestigd op de vers gemetselde gevel.  U hoeft dus geen gebruik te maken van een baksteen of steuger delen om het afdekprofiel op zijn plaats te houden. Geen vallende voorwerpen op de bouwplaats meer! De klemmen zijn verpakt per 30 stuks en uiteraard bij onze groothandels te bestellen:

Bekijk de UA afdekprofiel en Afdekprofielkelm

Laden
Laden