Vragen? Bel ons 088 765 1900 | info@polvobv.nl 
Laden
Product(en) toevoegen...

Polvo B.V. neemt Kooning Schiphol over

maandag 25 november 2019

Overname Kooning

POLVO B.V. NEEMT KOONING SCHIPHOL B.V. OVER

Polvo B.V. maakt bekend dat zij Kooning per 25 november 2019 heeft overgenomen.De acquisitie past in de op groei gerichte strategie van Polvo.Polvo B.V. onderdeel van Grafton Group plc, verwacht hiermee haar positie in de bouwsector in deze regio, verder te verstevigen.

Willem van Meurs, CEO van Polvo B.V., “Kooning heeft een sterke positie in het marktgebied tussen Amstelveen, Hoofddorp en Schiphol. Deze acquisitie versterkt de positie van Polvo B.V. in de regio, waar Polvo ook een vestiging in Hoofddorp heeft. Kooning is een kwalitatief sterk bedrijf met een hoog serviceniveau en een goede reputatie bij haar klanten en past derhalve goed in de strategie van Polvo B.V. Deze acquisitie versterkt de propositie op de markt van kleding en PBM. De organisatie van Polvo B.V. blijft investeren in verdere groeimogelijkheden door overname van complementaire bedrijven die de dekking van haar bestaande activiteiten in de ijzerwarenmarkt verder uitbreidt.”

Dezelfde professionele dienstverlening

“Wij zijn blij dat ons familiebedrijf onderdeel is geworden van de Polvo organisatie en kijken uit naar de samenwerking. De aanpak en cultuur van de bedrijven passen goed bij elkaar en deze stap biedt het bedrijf continuïteit voor de lange termijn”, aldus Gerard ter Haar, eigenaar van Kooning. De klanten van Kooning kunnen nog gewoon op dezelfde professionele dienstverlening rekenen. Daarbij profiteren ze van de voordelen van Polvo B.V., zoals een groot netwerk met vestigingen en een breed en diep beschikbaar assortiment. Maar ook van de diverse concepten die toegevoegde waarde leveren voor de klant, zoals voorraad beheersystemen, gereedschap keuringen en het kledingbeheerssysteem etc.

Over Grafton

Grafton, met haar hoofdkwartier in Dublin, is een internationaal bedrijf en actief in de groothandel van bouwmaterialen en heeft zowel regionaal als nationaal leidende posities in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland. Grafton is ook marktleider in de doe-het-zelf markt in Ierland en de grootste fabrikant van droge mortel in het Verenigd Koninkrijk. De Groep heeft ca. 550 vestigingen en ruim 12.300 medewerkers in dienst. Over 2018 realiseerde Grafton een omzet van 2,95 miljard pond.

Voor verdere informatie zie www.Graftonplc.com


Over Polvo B.V.

Polvo B.V. maakt deel uit van de Nederlandse Grafton organisatie. Zij is een leidende groothandel in hang- & sluitwerk, gereedschap, bevestigingsmiddelen, ijzerwaren, werkkleding en PBM’s. Tot de Polvo groep behoren de Schakel, Holtgrefe, Lekkerkerker, van der Stad, Dubson, Kobam, Leys, van Enckevort, Hendriks bouw en industrie, Kruyt, van den Ham en Zwaard. Met 50 vestigingen, haar unieke fijnmazige en snelle logistiek, en haar ervaren service gerichte medewerkers, richt Polvo B.V. zich vooral op bouw, onderhouds- en installatiebedrijven.

_________________________________________________________________________

Voor meer informatie neemt u contact op met Polvo B.V:

CEO: Willem van Meurs, +31 6 20392014, W.vanMeurs@polvobv.nl

CFO: Jeroen Vermeer, +31 6 12962812 J.Vermeer@polvobv.nl


Laden
Laden
Ok