Vragen? Bel ons 088 765 1900 | info@polvobv.nl 
Laden
Product(en) toevoegen...

Wat betekent de aankomende wetsaanpassing kwaliteitsborging?

donderdag 13 september 2018

Leestijd is gemiddeld 2 minuten
13 september 2018


De aankomende wetsaanpassing Kwaliteitsborging heeft een wijziging van de aansprakelijkheid tot gevolg; samengevat is de aannemer aansprakelijk voor alle gebreken, ook voor bij oplevering niet ontdekte gebreken zoals bijvoorbeeld onvoldoende luchtdichtheid...

Wat is luchtdicht bouwen?

Luchtdicht bouwen is het dichten van alle ongewenste kieren en naden in een woning of gebouw om ongecontroleerde luchtstromen te voorkomen en zo onnodig warmteverlies en condensvorming te vermijden. In Nederland stelt het bouwbesluit minimale eisen aan de luchtdichtheid van gebouwen. Bij de meeste projecten worden echter hogere eisen gesteld. Het werken met kwalitatief hoogwaardige producten is van essentieel belang om aan de luchtdichtheid eisen te voldoen.


Tolerantie folies als toepassing voor dampremmende laag?

In de praktijk wordt nog vaak gewerkt met T(olerantie)-folies, als toepassing voor een dampremmende laag in een geïsoleerde constructie. Echter, in tegenstelling tot gecertificeerde folies, worden bij deze bouwfolies technische gegevens, zoals dikte, Mu-waarde, niet vermeld. Van deze folies is de mate van luchtdichtheid en dampremmendheid dan ook niet bekend. Daarnaast kleven zelfs de beste tapes niet op dergelijke folies en zijn aansluitingen dan ook zeer lastig luchtdicht uit te voeren. Kortom bouwfolies zijn prima te gebruiken als afdek- of beschermfolie, maar zeker niet geschikt als dampremmende folie voor het realiseren van luchtdichte constructies.


Een uitstekend lucht-endampscherm

DELTA®-DAWI GP is uitstekend als lucht-en dampscherm toe te passen aan de binnenzijde van geïsoleerde dak- en gevelconstructies. DELTA®-DAWI-GP is een zeer sterke PE-folie, met een hoge Sd-waarde van 100 meter. Het product is CE-gecertificeerd en voorzien van een DoP (prestatieverklaring). De folie is enigszins transparant en daarom eenvoudig te verwerken. Samen met de diverse DELTA®-toebehoren is een gegarandeerd luchtdicht dampscherm te realiseren.

Materiaal: zuivere polyethyleen folie.
Dampremmend: Sd-waarde 100 meter
Treksterkte: 170/150 N/5 cm
Gewicht: 180 g/m2
Rolgewicht: 13,5 kg
Rolafmeting: 1,50 x 50 meter


Bekijk de uitvoeringen hier


Laden
Laden